5 Nisan 2012 Perşembe

İzmir Özledim Seni, Gözümde Tütüyorsun

   Mesleğim gereği Türkiye'nin 56 ilinde bir şekilde bulunmuşum. O kadar olduğunu ben de bilmiyordum; bu yazıyı yazarken saydım olmuş o kadar :)) Ama hiç bir şehir bende İzmir kadar iz bırakmadı. Aşığım ben İzmir'e. İzmir'de çok uzun kaldım tamam. Ama İzmir sevgimin uzun süre kalmamla hiç ilgisi yok. İzmir bir tutkudur, aşktır, sevdadır. Weblog sözlükte yazdığım gibi :
   "İzmir, kardeşliktir, bize gidelimdir, bizde yiyelim, bizde kalalımdır... Misafirperverliktir. Bende para var oğlum sen geldir...Beraber dayak yiyip kahkahalarla seneler boyu hatırlamaktır... Sevgidir İzmir, aşktır..."

Bir bahaneye gerek yoktur, sebepsiz yere seversin İzmir'i.
Annelerin kızlarını gönderirken dikkatli ol kızım değil de, çok geç kalma dediği yerdir İzmir... İçindeki özgürlük hamurunu kaybetmeyen tek büyük şehirdir...

   Eğer etrafınızda bazı kişiler "gidiyom, geliyom, gelcem" şeklinde konuşuyorsa, "Çörçil'de çay içtim" diyorsa, onlarda bir telaş ve acelecilik göremiyorsanız, Atilla İlhan, Can Yücel, Sezen Aksu isimleri geçtiğinde çevrenizdekilerin içi kabarıyorsa, her yerde Tansaş mağazası varsa ve insanlar sizin nereden geldiğinizi duyunca size acıyorsa; siz İzmir'desiniz demektir. İzmir sınırlarına girer girmez rahatlarsınız, tüm yorgunluklar kalkar üstünüzden.


Konak meydanında insan seline kapılmaktır...


Kemeraltının kalabalığına karışıp alış-veriş yapmaktır...


Bu koşuşturmaca da, Kızlarağası Hanı'nda mola vermek, kahve içip, fal baktırmaktır...



  Kordonda dolaşıp sıra sıra barlarda vakit geçirmektir.



Çörçil'in yerinde midye tava yemekti (r)... Maalesef artık Çörçil yok. :((
Çörçil artık sadece İzmir'de bilinen bir içecek olarak kaldı.


İnciraltı'nda kumru yemektir, çiğdem çitlemektir.


Göztepe veya Konak iskelesinden vapurla Karşıyaka'ya geçmektir.


Karşıyaka sevgi yolunda dolaşmaktır...

   Anlatmaya sayfalar yetmez, bir  yaşam tarzıdır İzmir. Seni çok özledim İzmirrrrr. Temmuzu sana kavuşmayı iple çekiyorum....










13 yorum:

aslıningezegeni dedi ki...

izmir ancak bu kadar güzel, bu kadar sevgiyle, aşkla anlatılır. Şimdi bir kat daha özledim güzel İzmirimi. Ahh ah, sevgili acil sorumlum bana nöbet arası açsada, bir gidip hasret giderip gelsem:))

Meraklı Adamın Not Defteri dedi ki...

giderken beni de götürür müsün?

aslıningezegeni dedi ki...

:)) vallahi hep beraber bir izmir gezisi planlayalım bencede.

Adsız dedi ki...

İzmir hakkında çok fazla bir bilgiye sahip değilim yalnız, uçakta gelirken yanımda oturan amca aynen şunları söyledi: "Kızım, her hafta bir şehirdeyim. Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir. Ve hiçbiri İzmir'in yerini tutmuyor." Yani seninle hemfikir olan çok insan var.. İzmir'i kelimelerle öyle güzel nakşetmişsin ki, hayran kaldım..

Meraklı Adamın Not Defteri dedi ki...

Çok teşekkür ederim. İzmir hakkında yazdıklarım tamamen içimden gelen şeylerdi. İzmir'e gelmenizi ve o havayı solumanızı çok isterim :))

ZeynepG. dedi ki...

iizzzmmmmmmmmmmiiiiiiiirrrrr alıp başımı gidicem sonunda izmire o olacak

Meraklı Adamın Not Defteri dedi ki...

yapın bir delilik Zeynep hanım :))

Toukovie dedi ki...

ilk fotoğraf harika*_*
ben 50 küsur şehir gezmedim tabi ama yine görmüşümdür epey ve izmir kesinlikle çok farklı hepsinden. sebebini çözemiyorum bir türlü ama neden bu kadar modern?

Yasemin Kokulu Bir Hayat dedi ki...

ızmır cok guzel bı yer bı kez gormeye naıl oldum ama yıne gormek gıtmek ısterım yasanacak nadır yerlerden tabıı ıstanbuldan sonra:)

Meraklı Adamın Not Defteri dedi ki...

Vallahi bilemiyeceğim sevgili Lady Yo.Okie. :)) İzmir in kendine has bi çekiciliği, havası,gizemi var. İnsanları da öyle sıcak ve modern.

Meraklı Adamın Not Defteri dedi ki...

Sevgili Biricit. Yurdumuzun her bir köşesi ayrı güzel. Ama İzmir bir başka güzel. Anladım ki sen İzmir le kaynaşacak kadar uzun kalmamışsın İzmirde. :)))

Adsız dedi ki...

Mimledim efendim sizi, bloguma ziyaretinizi bekliyorum :)

EZEL dedi ki...

Gerçekten İzmir sebepsiz seviliyor,çok doğru.

Yorum Gönder

Blogumdaki fotoğraf ve yazıların benden izin alınmadan kullanılması ve yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na aykırıdır.
 
;