18 Nisan 2012 Çarşamba

Yol ve Çevre Düzenlemesi

   İşlerimin yoğunluğu nedeniyle uzun süredir yazamadım. Bu arada bir seyahat durumum oldu. Aslında seyahatlerimi özel aracımla yapmayı seviyorum. Fakat bu sefer otobüs yolculuğu yapmam gerekti. Aslında iyi de oldu. Özlemişim otobüs yolculuğunu. Otobüsler neredeyse uçaktan daha konforlu olmuş artık.
   Sık seyahat eden birisiyim. Özellikle mayıs haziran aylarında yaptığım seyahatlerde hep dikkatimi çeker yol kenarlarındaki uzamış ve sararmış otlar, budanmamış ağaçlar ve tozdan ve çamurdan neredeyse okunamayacak hale gelmiş yol levhaları. Bazen yollarda gördüğüm 2-3 işçi otları temizlemeye çalışır. Onca yolu böyle temizlemek mümkün mü sizce? Sadece "dostlar alışverişte görsün" misali yapılan bir çalışma.
   Avrupa' ya hiç gitmedim ama oradan gelenler yolların güzelliğinden hep bahsediyorlar. Acaba bu yol temizliği orada nasıl yapılıyor dedim. Biraz araştırınca aşağıdaki videoyu buldum.Önce izleyelim sonra da yorumlayalım :)))


   Şimdi bizim Karayolları Genel Müdürlüğümüz şu araçlardan 4-5 tane alıp bölgelere dağıtsa fena mı olur?






4 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok kıymetli karayolları önce yolları bir düzeltsin bence.. Ayrıca yolları bozup, yapmaktan bu tür araçlara para mı kalıyor acaba?

Meraklı Adamın Not Defteri dedi ki...

oda bir bakış açısı tabii :)) elde edilen gelirler uygun kullanılsa değil 5-6 tane her şehir için alınır bu araçlar :))

Toukovie dedi ki...

o otların bir zararı var mı ki? onu bilmiyorum ama onun dışında severim ben kurumuş otları bazıları yola kadar taşıyorlar hatta.:)
araç ise gerçekten çok pratikmiş. zamanla bizde de kullanılmaya başlanır.

Meraklı Adamın Not Defteri dedi ki...

bence görüntü olarak çok çirkin duruyor. birde biz de yanan sigara izmaritlerini camdan dışarıya atma alışkanlığı olduğundan yangın tehlikesi var diye düşünüyorum. mutlaka görmüşsünüzdür yetkililer bu tür bitkileri ilaçlarla yok etmeye çalışıyorlar. canım toprağa zehir akıtıyorlar :(

Yorum Gönder

Blogumdaki fotoğraf ve yazıların benden izin alınmadan kullanılması ve yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na aykırıdır.
 
;